8 Temmuz 2009 Çarşamba

lemaninignesinden haberler...

Bu aralar nerelerdeyim?? Malesef internet kesintileri dolayısıyla elim kolum bağlı bakınıyorum.İnşallah yine kesilmezse burdayım.Bu arada nelermi oldu?











Havalar ısındı malümm izne gitmeden halılar yıkanıyor.Aile boyu transferiz bu işe...Özellikle oturma odamı kızım batırırken sana yıkatacağım demiştim ve halıyla başbaşa bıraktım beklediğimden iyiydi başarısı ancak babası kıyamaz ona su dövüşü eşliğinde halıları bitirdik.






Bu pasta dilimi eşimin dogum gününden çok basit ayrıntısız bir pasta oldu ama çok lezzetliydi elektrik kesintisi akşama kadar sürünce akşam yemeği arkasına 1 saatte yaptım ee süprizide bozuldu ikidebir mutfağa gelen eşim tarafından farkedildi ancak güzel bir gündü.Benim gibi acele yapmak zorunda kalanlara tarifi vereceğim keki garantili hüsrana ugramassınız.

HAMURU İÇİN:
5 yumurta

9kaşık un

9 kaşık şeker

1p. kabartma tozu
yuvarlak borcam kabımda pişirdim orta boy bir pandispanya oluyor.

ÜZERİNE:istege göre ama ben

çikolata parçalı çilekli kremşanti

arasına dolgu kakaolu krema

bolca fıstıkezmesi kullandım.

İYİKİ VARSIN HAYATIMDASIM CANIM... MUTLU HUZURLU SAĞLIKLI YAŞAMIN ÖMÜR BOYU DEVAM EDER İNŞALLAH.KIZLARIMIZLA KATLANARAK ARTAN HUZURUMUZ HİÇ BOZULMASIN İNŞALLAH.(buarada yaş otuz)


Artık işler bittiğine göre yavaş yavaş önümüzdeki günler için gidilecek tatil hazırlığınada başlayabilirim.Buradan tatil demişken bir eksikliği paylaşmak istedim.Türkiyede izine gitmek isteyen ve yer arayan arkadaşlar malesef benimde yaşadığım sorun yüzünden birçok aile erteliyor tatilini orta gelirli aileler malesef tanıtım eksikliğinden yer bulamıyor.Ancak gideceğiniz yerde tanıdıkla vasıtasıyla yer ayarlayabiliyoruz.İnternette yada gazete ilanlarında hep üst gelir insanlara hizmet veriliyor hatta onlara bile tanıtımı beğenmiyorum ne gidilecek yerin tanıtımı ne fotografı ne anlatımı gerçekten üzücü !!!

Anlamıyorum müşterimi çok yoksa müşteri olmasınımı istemiyor turizimciler bu kadarmı zor iki tane fotograf ekleyip (mümkünse kalınacak yerin cevre fotosu olsun)günlüğü şu fiyat yazıp iki satırda odada şu bu var demek.Bu kadarcık tanıtımla bırak türkiyede yaşayanları yurt dışından bile geliyorlar demekki tanıtılsa ne kadar müşteri olacak.
Gitmek isteyen arkadaşlar bence gideceğiniz şehri seçin gidin oraya varınca yer bulunuyor gözünüz göre göre ayarlarsınız ben tanıdık vasıtasıyla ayarladım artık netten tatmin edici bilgi bulamayınca hatta 5 yıldız hariç diğerlerinde tanıtım ilan bile yok fiyatı bile telefonda demeye çekiniyorlar ne yapılmaya çalışılıyor anlamadım artık herkesin gözü açık aklı başında bu kandırmacalara son verilmeli diye düşünüyorum.Sanırım çok uzattım nasılsa değişecek değiller ama gidmek isteyipte vazgeçenlere seslanmek istedim bütün bir yılın yorgunlugunu internetten yer yok param yetmez diye düşünüp evde geçirmeyin herkeseye uygun yer var benden söylemesi.

16 yorum:

TATESAL dedi ki...

Halıları tertemiz yapmış minik prenses...Eşinle ve öocuklarınla birlikte bir ömür boyu mutluluklar diliyorum canım sana....

Unknown dedi ki...

Ben de çocukken annemler halı yıkarken sözde yardım ediyorum diye sabahtan akşama kadar suyla oynardım.

Bizim Gibiler dedi ki...

Halılar yıkanmış tatil planları yapılmış. Ohhh senden rahatı yoktur artık:))
Balkonuna da bayıldım. Hem geniş hem bahçeye yakın, çocuklar için de senin için de rahat oluyordur.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

EŞİNE SAĞLIKLA UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUM..
SEVGİLER CANIM.

Adsız dedi ki...

pastada hic yag yok mu? Bir de kac derecede ne kadar sure pisecek onu sorabilir miyim? Cok guzel ve pratik gorunuyor, denemek istedim.

Sevgiler,

Beste

Pembe Tatlar dedi ki...

Amanınnn benimde halılar yıkanacak:)))
Küçük prenses hamarat olacak şimdiden belli oluyor:)

tatlilar gülcandan dedi ki...

iyi aksamlar canim .Hali lar yikanmaya baslanmis kolay gelsin .Bizim böyle bir sanssimiz yok ancak hali yikama makinasiylan nekadar temizlenirse gerci benim icime hic sinmiyor ama baska care yok .Sana iyi aksamlar sevgiyle kal öptüm.

LEMAN dedi ki...

besteciğim merhaba hemen cevaplayayım evet hiç yag yok sadece un şeker yumurta kabartma tozu ben normal kek pişirme ısısı kullandım hazır satın aldıgım kek pandispanyasının aynısı oluyor emın olki yuvarlak borcamı katı yagla sıvadım kekım pişince kolay çıksın diye bu püf noktayı alama sakın oldumu iyice beyazlaşana kadar seker ve yumurtayı çırp sonra un ve kabartma tozunu kat ve çırp kalıbına dök altı ve üstü kızarınca cıkar 180 derece pişirdım ben ben çıkarmadan kürdan saplıyorum piştiğini anlamak için sonra biraz soguyor ve ikiye kesiyorum ortasından çok basit ben sık yapıyorum o yüzden vazgeçilmez tarifimdir afıyet olsun sanada

Adsız dedi ki...

detayli aciklama icintesekkurler, deneyecegim ilk firsatta.

Sevgiler,

Beste

orgusepetii dedi ki...

merhaba lemancım,pastan süper olmuş ellerine sağlık..kendine iyi bak sevgiler öptüm:)

kubra zeynep kara dedi ki...

pasta müthiş görünüyor ama ben bu hamarat lokumu alayım:)))
tam yemelik.
ablacığım sizleri çok özledim yaaa.

Ballı Cimcime dedi ki...

Canım öncelikle sayfamı ziyaretyin için teşekkür etmek istedim. Yavrularında çok güzel Maşallah Allah nazarlardan esirgesin. Senin hamaratlığına da hayran kaldım doğrusu, Kayseri'ye selamlar, sevgiler yolluyorum:)

İnci Yemek dedi ki...

canım bu kız hem güzel hem hamarat:)Maşallah yakında mutfağada sokarsan şaşırmam bu pastayı kızım hazırladı diye:)
halılarını güle güle kirlet canım
pasta nefis görünüyor,pandispanya tarzında olmuş fakat ben hiç başaramıyorum bu keki hazırlamakta kaşık ölçüsü tepeleme mi. benim hazırladığımda şeker pütür pütür kalmış gibi oluyor:)cevaplarsan sevinirim.kızları benim için öp lütfen sevgiler..

LEMAN dedi ki...

inciciğim evet tepeleme kasıkla sanırım az çırpmışın beyazlasana kadar sekerle yumurtayı çırp önce bu tarıften şaşmazsın bak dene bı kalk hadi şimdi akşama çay yanında iyi gider un ve kabartma tozunuda eleyerek kat derim

LEMAN dedi ki...

hepinize kocaman öpücükler ziyaretlerınızı yorumlarınızı keyifle okuyorum

Reyhan çiçeği dedi ki...

canım senin ay parçası büyüyünce çok hamarat olacak galiba. Baksana almış eline su hortumunu koyulmuş işe şimdi böyle olursa büyüyünce sana hiç iş yaptırmaz artık :)bence çok şanslı bir annesin :)